webtekst en vindbaarheid van je website

Webtekst voor vindbaarheid en marketing

 

Webteksten (de teksten op je website) zijn een belangrijk onderdeel van je marketing. Met goede webteksten vertel je potentiële klanten wat te doet, wie je bent, en waarom ze bij jou aan het goede adres zijn. Maar dan moeten je klanten  je website natuurlijk wel goed kunnen vinden.

Met goede webtekst maak je klanten blij

 

Je website is het visitekaartje van je bedrijf. Het is dus belangrijk dat jouw verhaal goed verteld wordt. Goede webtekst past aan de ene kant bij de identiteit van jouw bedrijf, en aan de andere kant bij de vraag en identiteit van je klanten.

Dat is al een goede reden om te zorgen voor professionele teksten op je website. Maar je website is natuurlijk meer dan een virtueel visitekaartje.

verbeter je website vindbaarheid met anne

Verbeter de vindbaarheid van je website

 

Er zitten veel technische kanten aan SEO, maar wist je dat wat je op je website schrijft minstens zo belangrijk is?

 

Een goede website is niet alleen mooi en bruikbaar, maar is ook goed te vinden op Google. Je hebt je website tenslotte niet voor niets! Een goede vindbaarheid van je website bereik je o.a. met heldere, inhoudelijke webteksten met een duidelijke structuur.

Welke zoekwoorden zijn voor jouw website belangrijk?

 

Is de vindbaarheid van je website echt cruciaal voor je bedrijf? Dan is het van belang om per pagina een zoekterm vast te stellen en die term op een organische manier in je webtekst te verwerken.

 

Heb je een WordPress website? Installeer de plugin Yoast SEO (èn ga er per pagina mee aan de slag!) Met Yoast laat je Google per pagina weten waar hij over gaat. Bovendien bepaal je hiermee zelf wat Google in de voorvertoning zet.

Anne heeft veel ervaring met deze plugin. Je kunt je zoekwoordenoptimalisatie met een gerust hart aan haar overlaten.

Zoekwoorden onderzoek

 

Weet je niet welke zoekwoorden voor jouw website (= je klanten) van belang zijn?

 

 

Anne kan een onderzoek naar de juiste zoekwoorden voor je uitvoeren.

 

Webtekst, advies, en redactie

 

Anne kan je webtekst in zijn geheel schrijven, jouw webteksten redigeren, of je adviseren wat je zelf kunt doen. Zij is gespecialiseerd in het vinden van de juiste tone of voice voor jouw bedrijf en houdt rekening met de structuur van websites: ze werkt regelmatig samen met webdesigners en heeft een aantal jaren websites gebouwd.

 

Meer weten:

Tips voor een goede tekst.

Blog Webtekst en vindbaarheid