verbeter je website vindbaarheid met anne

Zorg dat klanten je Website vinden!

Met SEO optimaliseer je de vindbaarheid van je website.

seo met anne bos

Een goede website is niet alleen mooi, snel en bruikbaar, maar is vooral goed te vinden. Je hebt je website tenslotte niet voor niets!

Er zitten veel technische kanten aan SEO, maar wist je de inhoud van je  website minstens zo belangrijk is?

Webtekst en SEO gaan hand in hand. Lees hier hoe dat zit.

Webtekst en SEO

Een goede vindbaarheid van je website bereik je o.a. met heldere, inhoudelijke webteksten met een duidelijke structuur. Webtekst is namelijk een cruciaal element van SEO. Vroeger gold: hoe korter de tekst, hoe beter. Dat is al jaren achterhaald. Zorg dat je je klanten voldoende goede informatie geeft, dan maak je Google ook blij. Is het zo simpel? Ja, zo simpel is het. Althans, zo simpel is het principe achter Google.

Website vindbaarheid: trucjes werken niet

De richtlijnen van Google zijn duidelijk: zorg voor een goede website en je vindbaarheid komt vanzelf in orde. Dat is niet helemaal zo, maar het is wel degelijk de basis. Eén van de belangrijkste zaken is: zorg voor goede, inhoudelijke tekst op je website. Daarnaast kun je door een goede websitebouwer of SEO-bureau een aantal technische zaken laten doen. Zoals zorgen voor een supersnelle website, die op een mobiel uitstekend functioneert. Zelfs wanneer jouw klanten vooral op een desktop zoeken.

Vindbare en gebruiksvriendelijke websites

Aangezien 85% van je vindbaarheid met je tekst wordt geregeld, is het een goed idee om hier te beginnen wanneer je beter vindbaar wilt zijn. Vooral omdat je op deze manier ook aan je marketing werkt, want een goede tekst past aan de ene kant bij de identiteit van jouw bedrijf, en aan de andere kant bij de vraag en identiteit van je klanten. Met een goede tekstredactie sla je dus twee vliegen in een klap.

Tekst, advies, en redactie

Anne kan je tekst in zijn geheel schrijven, jouw teksten redigeren, of je adviseren wat je zelf kunt doen. Zij is gespecialiseerd in het vinden van de juiste tone of voice voor jouw bedrijf en houdt rekening met de structuur van websites: ze werkt regelmatig samen met webdesigners en heeft een aantal jaren websites gebouwd. Lees ook eens deze tips voor goede tekst.